Saladewraps

Wil je wat minder koolhydraten eten en maak je je zorgen of eten dan überhaupt nog lekker kan zijn? Wij brengen dé ideale oplossing met onze saladewraps: heerlijke smaakbommen, stuk voor stuk in een gezond blaadje sla gewikkeld.

 

Thaise kipwraps

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 3 eetlepels arachideolie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 500 g kippengehakt
  • slablaadjes
  • 1 komkommer, in lucifers gesneden
  • 2 wortels, in lucifers gesneden
  • een kopje pindanoten, liefst ongezouten
  • een bosje verse munt

Zo maak je het

  • Meng in een kom 2 eetlepels van de olie met de sojasaus, de suiker en de rijstazijn. Roer tot de suiker is opgelost.
  • Verhit de rest van de olie in een braadpan en roerbak hierin het kippengehakt tot het mooi goudbruin en gaar is. Voeg de helft van het sojasausmengsel toe en laat nog even doorbakken.
  • Leg in elk blaadjes sla 3 eetlepels van het kippengehakt, enkele stukjes komkommer, wortel, pindanoten en wat munt. Bedruppel met de rest van het sojamengsel.

 

Saladewraps met pulled pork

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 kilo ontbeende varkensschouder (vet gebraad)
  • 2 eetlepels suiker
  • 2,5 eetlepel grof zout, bv. fleur de sel
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 eetlepels kippenbouillon
  • 1,5 theelepel sojasaus
  • 4 lente-uitjes, fijngesneden
  • slablaadjes
  • enkele radijzen, in plakjes
  • enkele plakjes limoen

Zo maak je het

  • Wrijf het vlees goed in met het mengsel van suiker en zout. Zet onafgedekt in een kom in de koelkast en laat 1 nacht staan.
  • Verwarm de oven voor op 150 °C. Plaats het vlees op een rooster bovenop een ovenschaal. Zet 4 uur in de oven. Bestrijk het vlees regelmatig met de eigen sappen. Laat 30 minuten rusten en haal het vlees dan uiteen met twee vorken.
  • Meng de gember met de wijnazijn, arachideolie, kippenbouillon, sojasaus en lente-uitjes. Voeg de helft van dit mengsel toe aan het vlees en meng goed.
  • Verdeel over de slablaadjes. Bedruppel met de rest van het mengsel en werk af met radijsjes. Geef er een partje limoen bij.

 

Slawraps met balletjes en tzatziki

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 g lamsgehakt of rundergehakt, kippengehakt…
  • 1 eetlepel gedroogde munt
  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • 2,5 dl Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • ½ komkommer, zonder zaadlijsten en geschild
  • peper en zout
  • een bosje munt of koriander
  • slablaadjes

Zo maak je het

  • Meng het gehakt met de gedroogde munt en de fijngesneden rode ui. Rol er balletjes van en bak deze gaar in olijfolie.
  • Meng de Griekse yoghurt met de fijngesneden knoflook.
  • Rasp de komkommer en knijp het vocht eruit. Voeg toe aan de yoghurt.
  • Snij de munt of koriander fijn en voeg toe aan de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de balletjes over de slablaadjes en bedruppel met tzatziki.

 

Veggie slawrap

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 potje hummus
  • 3 koppen zeer fijngesneden groenten naar keuze: witte kool, wortel en radijs
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 bord gekookte noedels, bv. soba)
  • 4 lente-uitjes, fijngesneden
  • sesamzaadjes
  • sojasaus
  • sesamolie
  • slablaadjes

Zo maak je het

  • Meng de groenten met de rijstazijn en laat 10 minuten staan.
  • Meng de noedels met de lente-uitjes, de sojasaus, de sesamzaadjes en de sesamolie.
  • Schep op elk slablaadje een beetje hummus. Verdeel hierover wat noedels en groenten.

 

Slawraps met falafel en auberginedip

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 12 falafels (kant-en-klaar)
  • 2 aubergines
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • peper en zout
  • 1 limoen, sap
  • 1 komkommer, in plakjes
  • slablaadjes

Zo maak je het

  • Prik met een mes in de aubergines en leg ze dan onder de hete grill in de oven. Draai af en toe om. Ze moeten helemaal zwart blakeren. Haal uit de oven na 1 uur. Snij doormidden en schraap het vruchtvlees uit de aubergines. Laat goed uitlekken en snij fijn.
  • Meng met de Griekse yoghurt, limoensap, komijnpoeder, peper en zout.
  • Bak de falafels of warm ze op in de microgolfoven.
  • Beleg de slablaadjes met falafels, een beetje van de auberginedip en plakjes komkommer.