De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Aardappelsalade met chipolata en Gouda

Ingrediënten

  • 1 kilogram vastkokende aardappelen
  • 150 gram jonge goudakaas (blok)
  • 150 gram fijne jonge tuinboontjes
  • 2  tomaten
  • 1  zoetzure augurk
  • 4  gebakken chipolataworstjes
  • 8 eetlepels goede olijfolie
  • 1 koffielepel mosterd
  • druppels witte alcoholazijn
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 snufje peper en zout

Instructies

  1. Kook de aardappelen gaar in de schil. Giet af en laat even afkoelen. Schil de warme aardappelen met een mesje. Snijd de knollen in schijfjes. Giet vier eetlepels olijfolie over de warme aardappelschijfjes. Laat afkoelen.
  2. Maak de tuinboontjes schoon. Laat ze 7 minuten zonder deksel garen in hard kokend gezouten water. Giet de boontjes af en spoel ze met koud water tot ze volledig afgekoeld zijn. Snijd de boontjes in stukjes van 3 cm.
  3. Was de tomaten en snijd elke tomaat in 8 stukken.
  4. Meng de tomaten en boontjes voorzichtig door de koude aardappelen. Verdeel de salade over de borden.
  5. Snijd de augurk in blokjes van een halve cm. Strooi ze over de salade.
  6. Meng de mosterd, de olijfolie, de alcoholazijn, de peper en het zout met een garde tot een vinaigrette. Verdeel de vinaigrette met een lepel over de salade en meng goed.
  7. Snijd de koude gebakken chipolataworstjes in schijfjes van 1 cm. Strooi ze uit over de salade.
  8. Snijd de jonge kaas in blokjes van een halve cm. Verdeel ze over de salade.
  9. Voeg de fijngehakte peterselie toe en meng voorzichtig.
  10. Tip: Gewone gebakken of gegrilde worsten zijn natuurlijk ook prima.

Serveer de juiste wijn!

Bij dit recept serveer je b.v. deze wijn(-en):

Stonecross Pinotage 2013

Rood,
Zuid-Afrika

Saint-Amour - Thorin 2013

Rood,
Frankrijk, Beaujolais