De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Appelen en perencompote

Ingrediënten

  • 3  appelen
  • 3  peren
  • 150 gram suiker
  • 1  kaneelstokje
  • 1 nootje boter
  • water

Instructies

  1. Schil de appelen en de peren en snijd het fruit in stukjes. Hou de twee wel gescheiden.
  2. Zet 2 potjes op het vuur met daarin elk 0,5 l water, 75 g suiker en een stukje kaneel. Breng de twee siropen aan de kook.
  3. In de ene pot gaan de appelstukken. In de andere de perenstukken. Laat 15 minuten zacht koken. Schep dan peren en appelen uit de siropen. Meng voorzichtig het fruit.
  4. Vis de kaneel uit het vocht. Giet de siropen bij elkaar. Laat inkoken zonder deksel tot de siroop een licht bruin kleurtje krijgt. Zet dan de pot van het vuur. Voeg een klontje boter toe en overgiet het fruit met de gloeiende siroop.

Serveer de juiste wijn!

Bij dit recept serveer je b.v. deze wijn(-en):

Crémant de Bourgogne Albert Bichot – Brut – Réserve

bubbles,
Frankrijk, Elzas