De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Asperges met vinaigrette

Ingrediënten

  • 2  bussels mechelse asperges
  • 5 centiliters zeer goede olijfolie
  • 1 koffielepel citroensap
  • 1  sjalot (facultatief)
  • 2 eetlepels vers gehakte platte peterselie
  • 1 snufje peper en zeezout

Instructies

  1. Maak eerst de vinaigrette (waar trouwens geen vinaigre aan te pas komt): meng olijfolie, citroensap, fijngehakte sjalot, peterselie, peper en zout. Geef de vinaigrette gedurende een dik half uur de tijd om de aroma’s te laten versmelten.
  2. Bereid de asperges zoals in Asperges à la Flamande.
  3. Leg de asperges op de serveerschotel en overgiet met de vinaigrette die even goed gemengd werd.

Serveer de juiste wijn!

Bij dit recept serveer je b.v. deze wijn(-en):

Sancerre Beau Chêne – 2014

Wit,
Frankrijk, Loire