De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Aspergesoep met gerookte zalm

Ingrediënten

  • 400 gram soepgroenten (brunoise)
  • 1  bussel witte asperges
  • bieslook (fijngesnipperd)
  • 150 gram gerookte zalm
  • boter
  • 1  kruidentuiltje
  • 150 milliliters room
  • peper en zout

Instructies

  1. Schil de asperges. Breek het harde kontje af. Snij in grote stukken. Bewaar de schillen. Hou de aspergekopjes apart.
  2. Snipper de bieslook.
  3. Snij de gerookte zalm in repen.
  4. Verwarm boter in een hoge kookpot. Stoof hierin de soepgroenten en de asperges gaar. Stoof de aspergekopjes en hou ze apart.
  5. Kook de aspergeschillen in licht gezouten water. Neem van het vuur en laat een kwartier trekken. Giet het vocht door een zeef bij de groenten. Voeg het kruidentuiltje toe en breng aan de kook. Laat een half uur garen. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep. Kruid met peper en zout.
  6. Omwikkel de aspergekopjes met de gerookte zalm.
  7. Serveer de soep en werk af met een scheutje room, de aspergekopjes met de gerookte zalm en de fijngesnipperde bieslook.