De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Auberginerolletjes in tomatensaus

Ingrediënten

  • 1  grote aubergine
  • 500 gram varkensgehakt
  • 1  sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 koffielepel oregano
  • 0.5 koffielepel tijmblaadjes
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1  ei
  • 6 eetlepels paneermeel van beschuit
  • olijfolie
  • peper en zout
  • voor de saus
  • 1 kilogram rijpe tomaten
  • 1  ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1  takje tijm
  • 10  jeneverbessen
  • 1 snufje kaneel
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 0.5 nootje suiker
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Snij de aubergine in de lengte in dunne schijven van een halve cm dik.
  2. Bak alle schijven in een pan met antikleeflaag in zeer weinig olijfolie. Bak ze drie minuten langs elke kant op een stevig vuur. Hou de schijven dan apart.
  3. Meng het gehakt met de erg fijn gesnipperde sjalot, de geperste knoflook en de kruiden. Voeg een ei en het paneermeel toe. Meng opnieuw zeer grondig. Draai nu kleine langwerpige balletjes van het gehakt.
  4. Draai rond elk balletje een schijf gebakken aubergine. Leg de rolletjes naast elkaar in een geoliede ovenschotel. Laat de rolletjes een halfuur bakken in de oven op 180 °C.
  5. Maak ondertussen de saus. Laat de fijngehakte ui en de knoflook 7 minuten fruiten op een zacht vuur, in wat olijfolie.
  6. Snij de tomaten in grove stukken en doe ze bij de sjalot en de knoflook. Alle kruiden en de suiker gaan ook bij de tomaten. Breng dit aan de kook en laat de saus 20 minuten op een hoog vuur sudderen zonder deksel.
  7. Mix de saus met de staafmixer en duw ze vervolgens door een zeef. Breng de saus opnieuw aan de kook. Voeg zout toe naar smaak.
  8. Haal de auberginerolletjes uit de oven. Overgiet ze met de kruidige tomatensaus.
  9. Tip: Alle zomerse gevulde groenten zijn ook zeer lekker koud: tomaten, courgette, paprika, ui

Serveer de juiste wijn!

Bij dit recept serveer je b.v. deze wijn(-en):

Villa Puccini 2010, IGT Toscana

Rood,
Italië, Toscane