De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Balletjes met geuze

Ingrediënten

  • 600 gram gemengd runds- en varkensgejhakt
  • 1  eierdooier
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 2 eetlepels platte peterselie, fijngesnipperd
  • 1  sjalot
  • 1  ui
  • 0.5 eetlepel bloem
  • 33 centiliters geuzebier
  • 1  takje tijm
  • 1 eetlepel gelei van rode bessen
  • 2 nootjes boter
  • peper en zeezout
  • 1  ei

Instructies

  1. Meng het gehakt met het ei, de eierdooier, het paneermeel, peper en zout. Voeg de gehakte sjalot en peterselie toe. Meng opnieuw.
  2. Draai balletjes van het gehakt en plat ze even af
  3. Laat een klontje boter smelten in de pan. Leg de balletjes erin en laat ze gedurende tien minuten aan iedere kant zachtjes bakken. Schep de balletjes uit de pan. Giet het bakvet weg.
  4. Laat opnieuw een klontje boter smelten in de pan. Voeg de gehakte ui toe. Laat 10 minuten zacht stoven tot de ui een lichtbruin kleurtje krijgt.
  5. Bestrooi de ui met bloem. Laat 30 seconden verder bakken. Giet de geuze bij de ui. Breng dit al roerend aan de kook. Voeg de tijm toe en laat een kwartier zacht koken. Kruid met peper en zout.
  6. Leg de balletjes in de saus en laat nog 10 minuten zacht verder pruttelen. Haal de pan van het vuur. Doe een eetlepel gelei van rode bessen bij de balletjes. Roer voorzichtig tot de gelei is opgelost. Werk af met versnipperde platte peterselie.

Serveer de juiste wijn!

Bij dit recept serveer je b.v. deze wijn(-en):

Vinea Tempranillo Crianza 2011

Rood,
Spanje