De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Bananenbrood met mango

Ingrediënten

  • 2  eieren
  • 0.5  kopje kokosvet (liefst extra virgin, niet geraffineerd dus) op kamertemperatuur
  • 0.33  kopje zure room
  • 0.75  kopje bruine suiker
  • 1  zakje vanillesuiker
  • 2  kopjes geplette rijpe banaan (4 bananen)
  • 2  kopjes bloem
  • 1  theelepel bakpoeder
  • 1  theelepel bicarbonaat
  • 1.5  kopje fijngesneden mango

Instructies

  1. Vet een cakevorm (rechthoekig) in met kokosvet en bestrooi met bloem.
  2. Meng in een grote kom de eieren met het kokosvet, de zure room, de bruine suiker, de vanillesuiker.
  3. Voeg de bananen toe en meng goed.
  4. Voeg 2 kopjes bloem toe, het bakpoeder, de bicarbonaat. Meng voorzichtig.
  5. Bestrooi de fijngesneden mango met een beetje bloem en meng. Voeg toe aan het deeg.
  6. Schep het deeg in de cakevorm.
  7. Zet ± 45 minuten in de oven op 180 °C. Check of de cake gaar is (afhankelijk van de vochtigheid van het fruit)
  8. Laat 15 minuten in de vorm afkoelen en leg het dan op het rooster.