De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Biefstuk aan een draadje

Ingrediënten

  • 800 gram rundsfilet in één stuk (of goede malse biefstuk)
  • 1 bosje loofworteltjes
  • 1 bosje raapjes
  • 1  kleine courgette
  • 1 liter goede rundsbouillon
  • grof zeezout

Instructies

  1. Maak alle groenten schoon en snijd ze in stevige stukken.
  2. Breng de runderbouillon aan de kook. Doe er de wortelen en raapjes bij. Laat een tiental minuten koken.
  3. Bind een keukentouw rond het rundvlees. Leg het vlees in de kokende bouillon en maak het uiteinde van het touw vast aan een handvat van de pot. Laat het vlees gedurende 8 minuten meekoken.
  4. Voeg samen met het vlees de courgette toe aan de bouillon
  5. Trek het vlees uit de pot. Versnijd het stuk filet in mooie plakken. Bestrooi het heerlijk saignante vlees met grof zeezout.
  6. Leg het vlees op een verwarmde serveerschotel. Schep de groenten uit de bouillon en leg ze rond het vlees.

Serveer de juiste wijn!

Bij dit recept serveer je b.v. deze wijn(-en):

Maranon Argentina Syrah 2014

Rood,
Argentinië