De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Blinde vinken 'en tortue'

Ingrediënten

  • 8  kleine blinde vinken (of 4 grote)
  • 1  ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 4 deciliters goede gevogeltebouillon
  • 3  tomaten
  • 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
  • 1  takje tijm
  • 0.5 nootje suiker
  • 250 gram witte paddenstoelen
  • 20  ontpitte zwarte olijven
  • 1  middelgrote zoetzure augurk
  • 2 eetlepels fijngehakte dragon
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum
  • 2 centiliters madeira
  • 2 nootjes boter
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 snufje peper en zout

Instructies

  1. Hak de ui en de knoflook fijn en laat gedurende 5 minuten in een beetje boter zacht aanfruiten zonder kleuren.
  2. Voeg de bloem toe, roer en laat nog 2 minuten zacht doorbakken. Giet dan de gevogeltebouillon in de pot. Breng al roerend aan de kook.
  3. Voeg de grof gesneden tomaten, de geconcentreerde tomatenpuree, suiker, tijm en laurier toe. Zet het deksel op de pot en laat de saus een half uurtje zachtjes koken.
  4. Laat de blinde vinken in een mengsel van boter en olijfolie langs alle kanten mooi bruin kleuren. Daarna zetten we het vuur lager en doen we het deksel op de kookpot. Laat de blinde vinken gedurende 20 minuten zacht gaar worden. Draai het vlees regelmatig om.
  5. Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Bak de paddenstoelen in een scheut olijfolie op zeer hoog vuur gedurende 2 minuten. Roer goed tijdens het bakken. Zet de paddenstoelen apart.
  6. Snijd de olijven in schijfjes en de augurk in piepkleine blokjes.
  7. Zet de staafmixer in de saus. Zeef daarna de tomatensaus.
  8. Schep de vinken even uit de pot. Giet het braadvet weg. Giet de tomatensaus in de pan die dus gediend heeft voor de vinken. Voeg de paddenstoelen, olijven en augurk toe. Laat 5 minuten pruttelen. Voeg dan de Madeira, de dragon en de basilicum toe. Meng even en laat niet meer koken. Wacht 2 minuten en serveer.
  9. Tip: Hier hoort een heerlijke verse aardappelpuree bij.

Serveer de juiste wijn!

Bij dit recept serveer je b.v. deze wijn(-en):

Laudum Nature Tempranillo 2014 – bio -

Rood,
Spanje