De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Bloemkoolsalade met ansjovis

Ingrediënten

  • 1  kleine bloemkool
  • 1  blikje ansjovis in olijfolie
  • 1 bosje verse koriander
  • 4 eetlepels goede olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper

Instructies

  1. Snijd met een scherp mesje de roosjes van de bloemkool. Leg ze gedurende 4 minuten in hard kokend, gezouten water. Giet af en spoel de kool onder de koudwaterkraan. Laat uitlekken.
  2. Open het blikje ansjovis. Haal de visjes uit het blikje, spoel er de olie af. Laat de vis gedurende 20 minuten wat ontzouten. Snij dan de visjes in stukjes.
  3. Meng de ansjovis en de grof gehakte koriander onder de bloemkool.
  4. Peper de salade, giet er de olie en het citroensap over en meng.
  5. Tip: je kan ook Italiaanse, gezouten ansjovis gebruikt. Deze moet wel langer ontzout worden.

Serveer de juiste wijn!

Bij dit recept serveer je b.v. deze wijn(-en):

Saint Véran, La Charmée 2013, Manoir du Chardon

Wit,
Frankrijk, Bourgogne