De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Brochette ‘surf and turf’

Ingrediënten

  • 300 gram ossenhaas
  • 12  grote scampi's (tijgergarnalen uit de diepvries zonder kop)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 0.5 koffielepel knoflookpoeder
  • 0.5 koffielepel zacht paprikapoeder
  • 0.5 koffielepel worcestersaus
  • peper en zout

Instructies

  1. Spoel de scampi's onder heet water. Ontdoe de scampi’s van hun pantser, maar laat het staartstukje eraan zitten. Verwijder het darmkanaal. Geef elke staart een insnijding van 2 cm, zodat de scampi’s krullen tijdens het bakken.
  2. Snij de ossenhaas in zestien gelijkvormige blokjes. Maal er goed wat zwarte peper over. Voeg wat zout toe. Meng het vlees met een eetlepel olijfolie.
  3. Meng twee eetlepels olijfolie met het knoflookpoeder, het paprikapoeder en de worcestersaus. Kruid met peper en zout. Giet dit mengsel over de scampi's en roer voorzichtig om.
  4. Zet het vlees en de scampi een kwartier in de koelkast
  5. Maak vier brochettes: eerst een stukje vlees, dan een scampi. Herhaal dit twee keer en eindig met een stukje ossenhaas. We hebben nu vier brochettes met elk vier stukjes vlees en drie scampi's.
  6. Bak de brochettes gedurende 4 minuten lang elke kant boven de gloeiende houtskool.
  7. Tip: Gebruik ook stukjes rode paprika voor een kleuriger resultaat.

Serveer de juiste wijn!

Bij dit recept serveer je b.v. deze wijn(-en):

Brouilly – Château de Pierreux 2014

Rood,
Frankrijk, Beaujolais