De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Chinese aubergineschotel met gehakt

Ingrediënten

  • arachide
  • 1  aubergine, in plakjes
  • 2  teentjes knoflook, fijngesneden
  • een stuk gember, geraspt
  • 1  spaanse peper, ontpit en fijngesneden
  • 200  g varkensgehakt (of gemengd)
  • 1  el sherry
  • 2  dl kippenbouillon
  • 1  el rijstazijn of ciderazijn
  • 1  el sesamolie
  • 2  lente-uitjes
  • maïszetmeel

Instructies

  1. Verhit een wok met arachideolie. Bak de plakjes aubergine goudbruin. Zet apart.
  2. Roerbak in de wok de knoflook, de gember en de chili.
  3. Voeg gehakt toe en roerbak rul.
  4. Voeg de rijstwijn toe en de bouillon.
  5. Voeg de aubergines terug toe en roer.
  6. Breng op smaak met sesamolie en rijstazijn.
  7. Werk af met lente-uitjes.
  8. Geef er rijst bij.