De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Chocolademousse op speculaas

Ingrediënten

  • 250 gram speculaas
  • 75 gram boter
  • 300 gram chocolade (min. 70% cacao)
  • 5  eieren
  • extra chocolade

Instructies

  1. Laat de boter smelten.
  2. Verbrokkel de speculaas tot fijne stukjes.
  3. Meng de boter met de speculaas en leg dit op de bodem van een taartvorm.
  4. Smelt de chocolade au bain-marie.
  5. Scheid de dooiers van het eiwit.
  6. Roer de eierdooiers snel onder de gesmolten chocolade.
  7. Klop het eiwit tot schuim en lepel het eiwit door het chocolademengsel.
  8. Verdeel het chocolademengsel over de speculaasbodem.
  9. Werk af met chocoladeschilfers.
  10. Zet minstens 1 uur in de koelkast.