De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Clafoutis met peren

Ingrediënten

  • 3  peren
  • 1  vanillestok
  • 1 eetlepel suiker
  • voor het beslag
  • 140 gram zelfrijzende bloem
  • 1 snufje zout
  • 100 gram griessuiker
  • 4  eieren
  • 4 deciliters melk
  • 80 gram boter
  • 5 centiliters eau de vie de poire (Poire William van Biercé)
  • 1  klein klontje boter
  • 1 eetlepel bloemsuiker

Instructies

  1. Maak een siroop door een ½ l water te laten opkoken met een eetlepel suiker en een vanillestok die in de lengte werd doorgesneden.
  2. Schil de peren en snij ze in twee.
  3. Doe de halve peren in de siroop en laat 20 minuten zachtjes koken onder deksel. Laat afkoelen.
  4. Zeef de zelfrijzende bloem boven een grote kom. Voeg de griessuiker en een snuifje zout toe.
  5. Breek de eieren boven een kommetje. Voeg de melk toe en klop alles los met een klopper. Giet dit mengsel in een fijn straaltje bij de bloem. Klop met een garde tot een glad deeg is ontstaan.
  6. Laat de boter smelten in de microgolf. Voeg de boter al kloppend toe aan het deeg. Meng ook de Poire Williams onder het deeg.
  7. Snij het klokhuis uit de peren en versnijd het fruit in halve maantjes van 2 cm dik.
  8. Boter een lage taartvorm (liefst in gebakken aarde) in met wat boter. Laat er een derde van het beslag in uitlopen. Strijk alles mooi glad zodat de hele bodem bedekt is met een laagje beslag.
  9. Leg de stukken peer in cirkelvorm op het bodempje. Giet dan de rest van het beslag uit over de peren.
  10. Laat de clafoutis gedurende 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven die staat afgesteld op 180 °C.
  11. Haal de clafoutis uit de oven en bestrooi onmiddellijk met poedersuiker.
  12. Tip: je kan dit heerlijke dessert zowel warm, lauw als koud serveren.

Serveer de juiste wijn!

Bij dit recept serveer je b.v. deze wijn(-en):

Crémant d’Alsace – Cave de Bennwihr – Brut

bubbles,
Frankrijk, Elzas