Caesarsalade met kip en spek

Verhit boter in een pan en bak hierin de kipfilets tot ze goudbruin kleuren en gaar zijn. Bak de spekblokjes gedurende de laatste 5 minuten mee in dezelfde pan.

Haal de kipfilets en de spekblokjes uit de pan en hou apart.

Breng water aan de kook en kook de boontjes gaar.

Kook de eieren gaar in 9 minuten.

Laat de ansjovis uitlekken en hou de olie apart. Snij de helft van de ansjovis fijn.

Meng de mayonaise met het citroensap en de fijnsneden ansjovis. Kruid met peper.

Snij het toastbrood in blokjes. Verhit de ansjovisolie in een pan en bak hierin het brood tot goudbruine croutons.

Snij de sla grof. Snij de kipfilet in plakjes. Halveer de eieren.

Meng de Romeinse sla met de boontjes en de croutons.

Verdeel de partjes ei erover. Bedruppel met de dressing.

Leg de ansjovisfilets en de spekblokjes erop.