Gegrilde ananas met een spicy chocoladesausje

Doe de steranijs, kaneel, kruidnagels en peperbolletjes in een pan zonder vetstof. Laat heet worden en rooster al roerend gedurende 3 minuten, totdat je de specerijen ruikt. Maal de specerijen fijn in een koffiemolen of een vijzel. Meng de helft met de boter.

Verhit een grillpan. Schil de ananas en snij deze in 6 stukken. Leg in de grillpan en bestrijk met een beetje van de boter (gebruik hiervoor een keukenpenseel). Laat 10 minuten garen, draai halverwege om. Bestrijk regelmatig opnieuw met de boter.

Giet intussen de room met de rest van de specerijen in een steelpan en verhit tot de room nét niet kookt.

Verbrokkel de chocolade in een kom. Giet de room hierover. Roer tot de chocolade is gesmolten.

Serveer de ananas met de chocoladesaus.

Werk af met limoenschil en een beetje fleur de sel.