Hertenfilet Stroganoff
Verhit olijfolie in een diepe braadpan. Dep het vlees droog en breng het goed op smaak met zwarte peper en fleur de sel. Bak de stukken vlees kort aan en haal uit de pan. Hou het vlees warm.
Bak in dezelfde pan de champignons goudbruin aan. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur lager en voeg een eetlepel van de boter toe. Voeg de uien toe en laat 3 minuten aanbakken. Voeg de knoflook toe en laat 1 minuut aanbakken. Blijf voortdurend roeren.
Overgiet met de wodka en laat deze bijna volledig inkoken. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de fond, de tijm en de rozemarijn toe. Giet de room er langzaam bij en blijf roeren. Laat 5 Ć 10 minuten sudderen, tot je een dikke, gebonden saus hebt. Voeg de zure room en de mosterd toe. Voeg het vlees toe aan de pan en laat nog even heet worden.
Schep op een mooie, warme schaal. Garneer met peterselie.