Oosterse maaltijdsoep met verse kip en boekweitnoedels

Leg de hoevekip in een diepe pan en overgiet met water tot ze net onder staat. Voeg 1 eetlepel zout toe. Breng aan de kook en laat 1,5 uur zachtjes garen. Schep de kip uit de bouillon en laat even afkoelen.

Schil intussen de wortels en snij ze in reepjes (iets dikker dan lucifers).
Snij de prei in halve ringen.

Snij de courgette en de komkommer eveneens in reepjes.

Pluk het vlees van de kip en voeg het terug toe aan de bouillon, samen met de wortels, de prei en de courgette. Laat 5 minuten koken en voeg dan de noedels toe. Laat nog 4 minuten koken en voeg dan de komkommer toe. Haal onmiddellijk van het vuur. Breng op smaak met zwarte peper, sojasaus en een beetje chilisaus (proef!).

Verdeel over de borden en werk af met fijngesneden lente-uitjes.