Stoofvlees op Bourgondische wijze

Verhit de olijfolie met de boter in een pan en bak het vlees aan alle zijden mooi goudbruin. Bestrooi met de bloem en roer goed om.

Bak de spekreepjes bruin in eigen vet. Haal uit de pan en hou apart.

Fruit de gesnipperde ui in het spekvet.

Voeg het spek en de ui toe aan het vlees.

Blus met de rode wijn en voeg de bouillon toe. Meng goed.

Doe de laurierblaadjes en de tijm erbij samen met de zilveruitjes en de wortelen.

Breng op smaak met peper en zout.

Doe het deksel op de pan en laat 2 uur op zacht vuur sudderen. Roer regelmatig om zodat het niet kan aanzetten. Giet af en toe een beetje water erbij.

Stoof de champignons in een klontje boter. Doe ze op het einde van de bereiding samen met het stoofvocht bij het vlees.

Laat zachtjes stoven tot het vlees botermals is.

Verwijder de laurierblaadjes en de tijm voor het opdienen.

Serveer met gekookte aardappelen, puree of frietjes.