Varkenshaasje in bladerdeeg

Dep het varkenshaasje goed droog.

Kruid met peper en zout. Bak het rondom rond goudbruin aan in bruisende boter.

Haal onmiddellijk uit de pan (het vlees mag nog niet gaar zijn).

Snij de champignons in kleine stukjes. Bak ze in de pan in een klont boter.

Voeg de fijngesneden knoflook, sjalot en salie toe. Breng goed op smaak met peper en zout.

Laat droogbakken in de pan (er mag geen vocht meer bij zijn).

Leg op een snijplank de plakjes gedroogde ham dakpansgewijs op elkaar. Leg hierop een laag champignons en daarop het vlees.

Verpak goed in de ham. Leg dit nu op een vel bladerdeeg en rol goed op. Het vlees mag volledig ingepakt zijn.

Bestrijk met de eierdooier en leg in een ovenschotel.

Bak 25 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Laat even rusten en snij in stukken.