Zelfgemaakte chocoladepudding

Verwarm de melk met de room heel zachtjes in een diepe kookpot.

Snij het vanillestokje in de lengte doormidden. Schraap het zwarte merg eruit.

Voeg het stokje én het merg toe aan de melk.

Klop intussen in een grote kom de eierdooiers met de suiker tot een licht crèmig mengsel.

Zeef hierover het maïszetmeel en roer goed.

Haal de pot melk van het vuur en verwijder het vanillestokje.

Schep een pollepel van de melk bij de dooiers en meng goed met een houten lepel.

Giet deze eierdooiers vervolgens bij de melk.

Zet de pot opnieuw op het vuur en laat al roerend (niet met een garde, dan krijg je schuim) indikken. Laat zeker niet koken, want dan stolt het ei.

Haal opnieuw van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer tot deze is gesmolten.

Giet in één grote kom of in meerder kleine kommen.