Gefrituurd varkensvlees met zoetzure dressing

Giet de rijstazijn en de rijstwijn in een pan en voeg de suiker, het zout, de gember en de knoflook toe. Verhit en roer totdat de suiker oplost. Laat inkoken tot een dikke maar nog vloeibare siroop en zet dan weg van het vuur.

Giet de arachideolie in een niet te brede, maar wel diepe pan. Verhit tot 190 °C
(gebruik een kernthermometer of check met een stukje brood: als het bruisend naar de oppervlakte komt, is de olie goed).

Meng intussen de rijstbloem met het spuitwater tot een beslag.

Wentel de plakjes varkensvlees hierdoor en frituur ze enkele minuten (doe dit in kleine porties). Laat telkens uitlekken op keukenpapier. Doe hetzelfde met de ananas.

Kook ondertussen de rijst.

Meng in een kom de chilipepers met de lente-uitjes, de kerstomaten, de koriander en de munt.

Serveer het vlees met de ananas en de groenten. Bedruppel met de siroop.

Geef er de gekookte basmatirijst bij.