Hertenragout met bier en selderpuree

Snipper de uien fijn.

Verhit de boter in een pan en stoof de uiensnippers tot ze goudbruin zijn.

Kruid ondertussen de hertenragout met peper en zout en voeg het toe.

Bak het vlees rondom rond mooi goudbruin. Roer voorzichtig om.

Overgiet het met het bier en de wildfond.

Voeg de geschilde en in stukken gesneden wortelen toe.

Laat 2 uur op een laag vuurtje sudderen.

Voeg de kandijsuiker toe en laat nog een half uurtje verder garen.

Bind de saus indien nodig.

Schil de aardappelen en snij in stukken.

Schil de knolselder en smeer in met de halve citroen. Snij de knolselder in stukken.

Doe de stukken aardappel en knolselder in een kookpot. Voeg een liter melk toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat 20 minuten koken.

Giet af en pureer. Giet de room en erbij en breng op smaak.

Server met selderpuree.