Pompoenpannenkoeken

Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Verpak de twee helften in aluminiumfolie en zet 1 uur in een op 180 °C voorverwarmde oven (dit kun je op voorhand doen). Laat een beetje afkoelen en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees en laat volledig afkoelen. Je hebt 285 g pompoenpuree nodig.

Mix in een kom de pompoenpuree met de bruine suiker, het ei, de arachideolie en de melk tot een glad deeg. Voeg hier de bloem, het bakpoeder, het bicarbonaat, het zout, het kaneelpoeder en de 5 spices aan toe. Meng goed.

Verhit een pan met antiaanbaklaag en smelt hierin een klontje boter. Verdeel enkele porties deeg in de pan en laat ze gedurende 2 à 3 minuten mooi aanbakken. Draai om en laat nogmaals 1 à 2 minuten bakken. Bak zo alle pannenkoeken.

Serveer met agavesiroop en noten.

Meer recepten

> 1h
Gemiddeld
< 30 min
Eenvoudig
< 30 min
Eenvoudig
< 30 min
Eenvoudig
< 30 min
Eenvoudig
< 30 min
Eenvoudig
> 1h
Gemiddeld