Quiche met witloof en peren

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg. Prik er met een vork enkele gaatjes in.

Vul de vorm met vulling om blind te bakken en bak gedurende 15 minuten. Haal uit de oven, laat afkoelen en verwijder de vulling.

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.

Verhit de boter in een kookpot en voeg de blokjes peer toe. Doe de honing erbij en laat gedurende 5 minuten karamelliseren.

Voeg de witloof toe. Bak al omscheppend. Breng op smaak met peper en zout.

Rooster de pijnboompitten.

Meng de pijnboompitten met de hamreepjes, de eieren en de roomkaas.

Voeg het peer-witloofmengsel toe en meng goed.

Giet in de quichevorm en bak gedurende 30 minuten.

Serveer lauw en werk af met rucola.