Stoofpotje van varkenswangen met gegrilde pompoen

Dep de varkenswangen droog en bestrooi ze met peper en zout.

Smelt boter in een diepe pan met dikke bodem. Bak de varkenswangen rondom rond mooi goudbruin en haal ze dan uit de pan.

Fruit nu de uien tot ze goudbruin zijn. Voeg het vlees terug toe (met het vrijgekomen sap). Overgiet met de Leffe en de fond.

Breng op smaak met laurier, de helft van de tijm, kruidnagel en peperkoek.

Zet het deksel op de pan en laat ± 2,5 uur heel zachtjes garen.

Snij de pompoen doormidden en schraap de zaadjes eruit. Snij de pompoen vervolgens in stukken. Je hoeft ze niet te schillen, dat lukt beter als de pompoen eenmaal gaar is.

Verdeel de stukken pompoen over een braadslede en bedruppel gul met olijfolie.

Snij de knoflook doormidden en leg deze erbij.

Voeg dan enkele takjes tijm en rozemarijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

Zet 30 minuten in een op 220 °C voorverwarmde oven. Verwijder dan de schillen en serveer bij de varkenswangen.