Espresso martini cheesecake

Beboter een rechthoekige cakevorm met losse bodem. Bekleed met bakpapier.

Smelt de boter in een pan en giet in een grote kom. Zet apart.

Mix de twee soorten koekjes tot kruimels en voeg toe aan de boter. Meng goed. Schep in de cakevorm en druk plat tot een dunne laag. Laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.

Smelt de chocolade in de microgolfoven en laat 15 minuten staan.

Verdeel de plattekaas, de bloemsuiker en de room over 2 kommen. Voeg aan één kom de gesmolten chocolade toe en aan de andere kom de espresso, de koffielikeur en het vanille-aroma. Klop tot een dik, romig geheel.

Verdeel het chocolademengsel over de bodem van de cakevorm. Verdeel hierover het koffiemengsel. Laat opstijven.

Maak de koffiesiroop: meng in een steelpan de koffielikeur, de espresso en de suiker. Breng aan de kook en laat 5 minuten inkoken. Laat volledig afkoelen.

Haal de cheesecake uit de koelkast. Werk af met de koffiesiroop. Snij in vierkantjes.