Japanse hartige pannenkoek
Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet ze apart.
Zeef de bloem in een kom. Voeg het ei en de bouillon toe en roer goed. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de fijngesneden Chinese kool en de stukjes garnaal toe. Snij de witte stukken van de lente-uitjes fijn en voeg ze eveneens toe aan het beslag.
Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag. Schep het volledige deeg in de pan en druk het plat met een spatel. Laat op een niet te hoog vuur ± 10 minuten zachtjes garen. Leg een bord op de pannenkoek en draai deze met de pan om, zodat de pannenkoek in het bord terechtkomt.
Leg het spek in de pan. Schuif de pannenkoek met de nog niet gebakken kant naar beneden terug in de pan en laat opnieuw ± 5 minuten zachtjes garen.
Leg de gare pannenkoek met de spekkant naar boven op een plank. Werk af met de fijngesneden gember, de koriander en de groene delen van de lente-uitjes (in ringen gesneden). Besprenkel met de dressing. Snij in 4 stukken en serveer.