Gevuld Italiaans varkensgebraad

Maak eerst de vulling. Fruit de sjalotten glazig in olijfolie. Voeg de knoflook toe en laat even meebakken. Schep in een kom.

Voeg de parmaham, de basilicum, de parmezaan en de pijnboompitten toe. Meng goed.

Snij het vlees open tot een rechthoek. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de vulling over het vlees en rol het dan dicht. Gebruik een stuk keukentouw om het vlees dicht te binden.

Steek enkele takjes rozemarijn tussen het touw. Breng het vlees rondom rond goed op smaak met peper en zout.

Zet een braadpan op het vuur en verhit een scheut olijfolie met wat boter. Bak hierin het vlees rondom rond mooi goudbruin.

Zet het daarna in een op 180 °C voorverwarmde oven. Zet na 15 minuten de temperatuur op 150 °C en laat nog 45 minuten garen. Laat het vlees 10 minuten rusten, verwijder het touw en snij in plakjes.