Empanada's met tonijn

Steek 6 rondjes uit iedere rol deeg. 

Verhit een scheut olijfolie en fruit de ui, paprika’s en knoflook glazig. 

Voeg de tomaten toe. Laat onder deksel 5 minuten zachtjes garen. 

Voeg de tomatenpuree, de tonijn, paprikapoeders en oregano toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog even garen en inkoken tot een stevig mengsel dat zeker niet waterig is. 

Leg op elk rondje deeg een lepel van deze vulling. Vouw dicht tot een halve cirkel. Druk de randen aan met een vork en bestrijk elke empanada met losgeklopte eierdooier. 

Leg alle empanada’s naast elkaar op een bakplaat en zet 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. 

Meer recepten

30 min tot 1u
Eenvoudig
< 30 min
Eenvoudig
30 min tot 1u
Eenvoudig
30 min tot 1u
Eenvoudig
30 min tot 1u
Eenvoudig
> 1h
Eenvoudig