Frisse spaghetti bolognaise

Verhit een diepe braadpan tot ze gloeiend heet is. Giet er een flinke scheut olijfolie in. Voeg de filet americain toe en roerbak tot het vlees mooi rul en bruin gebakken is. Breng goed op smaak met zwarte peper en zout. 

Voeg de sjalotten, de tijm, de rozemarijn en de oregano toe. Laat enkele minuten bakken. Voeg de geraspte venkel en de knoflook toe. Roer goed en laat 10 minuten sudderen. Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe en doe het deksel op de pan. Haal van het vuur. 

Kook de spaghetti gaar in lichtgezouten water. Bewaar 2,5 dl van het kookwater. Giet de spaghetti af en meng met de saus. Voeg het kookvocht toe en zet opnieuw op het vuur. Laat nog even inkoken. Verwijder de takjes tijm, rozemarijn en oregano. 
 

Werk af met de geraspte sinaasappelschil, de basilicum, de bladpeterselie, de dille en de Parmezaanse kaas.