Gewokte noedels en kip

Kook de noedels in een pan met lichtgezouten water en giet af. Meng met 1 eetlepel sesamolie en zet apart.

Meng de stukjes kipfilet met de ingrediënten voor de marinade en zet minstens 10 minuten apart.

Verhit een wok tot deze gloeiend heet is. Voeg 1 eetlepel arachideolie toe en dan de kip. Roerbak gedurende 2 minuten en schep in een kom. Zet de wok opnieuw op het vuur en voeg nog eens 1 eetlepel arachideolie toe. Voeg nu de knoflook toe en roerbak 10 seconden. Voeg de peultjes en de ham toe. Roerbak 1 minuut.

Voeg nu de noedels, de sojasaus, de sherry, de peper en de cassonade toe. Voeg hier opnieuw de stukjes kip (en het vocht) aan toe. Laat nog 3 à 4 minuten wokken. Voeg nog een beetje extra sesamolie toe.

Werk af met lente-uitjes, sesamzaadjes en koriander.