Albondigas met vurige tomatensaus en kikkererwten

Meng het gehakt in een grote kom met de chorizo, de eieren, de panko, de ui, 1 Spaans pepertje en 2 tenen knoflook. Breng goed op smaak met peper en zout. Rol hier balletjes van en bak ze mooi goudbruin aan in olijfolie. Haal de balletjes uit de pan en hou ze even apart in een kom. 

Fruit in dezelfde pan de sjalotten met de rest van de knoflook, de rest van de Spaanse pepertjes en de rozemarijn. 

Voeg de blokjes tomaat en de kikkererwten toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat inkoken tot een dikke saus. Voeg de gehaktballetjes toe. Laat onder deksel nog even verder garen. 

Werk af met bladpeterselie.

Meer recepten

30 min tot 1u
Eenvoudig
< 30 min
Eenvoudig
30 min tot 1u
Eenvoudig
30 min tot 1u
Eenvoudig
30 min tot 1u
Eenvoudig
> 1h
Eenvoudig