de Perfecte smashburger
Zet een grote braadpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Maak 2 balletjes van het gehakt. Let op: druk het gehakt niet te hard aan, het moet luchtig blijven. Breng deze balletjes rondom rond goed op smaak met veel peper en zout.
Leg de snijkanten van het broodje even in de pan en laat enkele seconden schroeien. Haal uit de pan en leg opzij.
Laat het klontje boter smelten in de pan. Leg de ballen gehakt in de pan, met voldoende afstand ertussen. Laat enkele seconden schroeien en druk de ballen helemaal plat (tot 1/2 cm dikte) met een spatel (zonder openingen) of een ander zwaar voorwerp. Probeer de smashburgers niet te verschuiven in de pan, laat ze even karamelliseren. Draai de burgers na 2 minuten om. Leg op elke burger een plak kaas en laat nog 1 minuut garen.
Bestrijk de grillkant van de onderste helft van het broodje met een beetje mosterd. Beleg met sla, plakjes tomaat en rode-uienringen. Leg hierop de 2 smashburgers en eindig met ketchup. Dek af met de bovenste helft van het broodje. Serveer meteen.