Broccoliburgers met spiegelei
Snij de broccoli in fijnere roosjes. Schil de stam en snij in blokjes. Stoom of blancheer de broccoli tot ze beetgaar is. Laat een beetje afkoelen.
Klop in een grote kom 2 eieren los. Voeg de bloem, de parmezaan, de knoflook, peper en zout toe. Meng goed.
Voeg de broccoli toe en plet met een pureestamper (let op: niet té fijn). Breng op smaak met peper en zout.
Verhit arachideolie in een braadpan. Schep telkens 1 à 2 eetlepels van het broccolimengsel in de pan en druk een beetje plat. Laat 2 à 3 minuten bakken op middelmatig vuur en draai dan om. Laat nog 1 à 2 minuten bakken. Laat uitlekken op keukenpapier.
Bak nu 4 spiegeleieren in dezelfde pan. Serveer ze bij de broccoliburgers.
Werk af met rucola en een paar druppels olijfolie.