Quiche met kreeft
Bekleed een ronde, beboterde bakvorm met het bladerdeeg. Dek af met bakpapier en vul de bodem met bakparels (of gedroogde bonen). Zet een kwartier in een op 190 °C voorverwarmde oven. Laat afkoelen. Verwijder het bakpapier met de bakparels.
Haal het vlees uit de kreeft en snij het fijn.
Fruit de sjalot glazig in de boter. Voeg de stukjes kreeft toe. Laat 1 minuut zachtjes garen en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de maderawijn toe en laat deze volledig inkoken. Haal de pan van het vuur.
Kluts de eieren in een kom. Voeg de room, de tomatenpuree, peper en zout toe en meng goed.
Roer het kreeftenmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de vulling in de taartbodem en bestrooi met de geraspte gruyère. Zet 30 à 40 minuten in een op 190 °C voorverwarmde oven.
Laat de quiche even rusten en snij in zes puntjes. Bestrooi met fijngesneden lente-uitjes.